ScanMyTesla – en app til datavisning

rider.dk. Senest opdateret

Med denne app vil man være i stand til at trække langt over 100 data ud af bilen. Det kan være batteriets, køle/varmekredsløbets og motorens temperatur, hvormeget effekt, der trækkes fra batteriet, hvor meget brugbar kapacitet, der er i batteriet og meget mere.

Systemet kræver, at man har disse 3 ting:
 1. en mobiltelefon eller tablet med Bluetooth
 2. et specielt adapterkabel
 3. en OBD2 dongle

Systemet er grundlæggende lavet til Android. ScanMyTesla for IOS findes, men egnede dongles er så vidt jeg er orienteret begrænset.

Hvis man oplever at ScanMyTesla ikke altid kan forbinde Bluetooth til donglen eller at data ikke altid kan trækkes ind på telefonen – så kan man prøve følgende:

 • Slå batterioptimering fra for de apps, der anvender Bluetooth
 • Fjern om muligt alle andre apps, der benytter Bluetooth
 • Luk ScanMyTesla-appen helt når man forlader den, d.v.s. undgå at ha’ den åben i baggrunden, når appen ikke benyttes
 • Benyt gerne en dedikeret telefon udelukkende til ScanMyTesla

Hvis man oplever at datastrømmen til ScanMyTesla pludselig ophører mens den ellers kører fint – så kan man prøve følgende:

 • Luk appen ScanMyTesla helt (må ikke køre i baggrunden) og åbn den igen, så kører den sandsynligvis videre.
Bemærkninger
 • Fly kan sagtens være ON, så man behøver ikke en telefon med sim-kort.
 • Bestiller man sit adapterkabel fra e-mobility-driving-solutions.com, så kan man hente ScanMyTesla appen gratis til sin telefon samt de telefoner, man har oprettet i familie.
 • Bemærk, at adaperkablet er forskellig for model 3 før og efter jan. 2019. Model 3 efter jan. 2019 benyttes et 26 pin adapter stik, mens modellen før denne dato benytter et 20 pin adapter stik. Indtil videre benytter jeg den ELM327 OBD2 dongle, der fulgte med adapter-kablet eller lejlighedsvis en anden tilsvarende ELM327-baseret dongle.
 • For Android anbefaler ScanMyTesla disse OBD2-dongles:
  OBDLink LX bluetooth, OBDLink MX, OBDLink MX+.
  For Apple/IOS anbefaler ScanMyTesla kun OBDLink MX+.
 • Jeg anskaffer på et tidspunkt en OBDLink LX og forventer med den en mere sikker signaloverførsel.
Montering af telefonen

Nedenstående er et eksempel hvordan jeg selv har telefonen monteret og hvilke data jeg indtil videre har valgt at have på forsiden. Jeg benytter en aflagt Android telefon – i dette tilfælde en Motorola G3 – og den benyttes udelukkende til ScanMyTesla.
Den originale plade for trådløs opladning har jeg fjernet og erstattet af et stykke gummi-skridmåtte sat fast med dobbeltklæbende tape. Gummimåtten kan holde telefonen op til 1G, hvilket burde være tilstrækkelig. Ladekablet er købt hos AV-Cables og er en smart løsning vedr. opladning. Ikke noget med at fumle med et stik, der skal ind i et hul i telefonen. Når telefonen nærmer sig stikket – så griber magneten selv fat – og så er der strøm på. Det er genialt.

Installation af adapterkabel

Videoen herunder forklarer hvordan man installerer adapterkablet i bilen. Sammen med adapterkablet fra e-mobility-driving-solutions.com følger der en installationsanvisning, som svarer til oplysningerne i videoen. Det er vigtigt, at man følger disse anvisninger. I mit tilfælde måtte jeg dog vente 18 min. før bilen lukkede ned. Man skal kunne køre et tydeligt CLAKKK-lyd når det sker.

Sådan bruges ScanMyTesla appen

I denne video forklares de muligheder ScanMyTesla app’en giver. Menulinjen vil dog nu stå vandret foroven i stedet for lodret, men funktionerne er der samme.

Referancer

Top