Ture 2000 – 2004

Last Updated on 10. august 2019 by thrust

Bornholm – Kronjylland – Oldtidstur ved Vejle – Sydvestsjælland – Vendsyssel


2000 – Bornholm –

f2000-5akolonne2Turen var arrangeret af Lars Sørensen, Rønne. Der havde jo 9 år forinden været en fællestur til øen i Østersøen, men på grund af stor interesse for at besøge øen igen (for nogle) eller for første gang, blev det besluttet at lade fællesturen 2000 foregå på klippeøen.
Fra BellaCenteret på Amager var der arrangeret en slags fælleskørsel til færgen i Ystad. Færgefarten blev mest brugt på at spise og efter to en halv time kunne vi køre ud i det bornholmske mørke; det var nemlig blevet sent. Arrangmentet startede sådan set med det samme idet der var arrangeret aftentur på Hammershus, som altså skulle besøges i mørke. Alle er vidst enige om at denne aften på Hammershus var en storslået oplevelse. Efter den afsluttende “ildspåsættelse” af Manteltårnet var det bare om at få hastet til Vandrehjemmet i Gudhjem og få indlogeret sig. Det sidste gik der for nogle en rum tid med.
f2000-6Lørdag morgen startede med småregn så der var derfor ikke andet for end at iføre sig et vandtæt “outfit”. Første pausested var Rytterknægten i Almindingen hvor en tur op i tårnet er obligatorisk. Næste pause var ved Åkirkeby bilmuseum. TV2’s regional TV var fik optaget nogle minutter. Dette indslag var med fællesturvideoen for 2000. Efter bilmuseet gik turen sydpå til Slusegården, hvor et par naturvejledere viste rundt. Næste pause var spisepausen på Røgeriet I Svaneke. Derefter videre til et besøg i Østerlars kirke. Om aftenen spiste vi to steder i nærheden af vandrehjemmet. Menuerne i Svaneke og om aftenen kan ses her. Om aftenen blev vi underholdt af en trubadur med sang og guitarspil.
Søndagens første pausested var det nyindviede oplevelsescenter: NaturBornholm, som er et indedørs og udendørs museum om bornholms undergrund. Igen var vi i to hold og blev af en naturvejleder igen underhold på smukkeste vis (5. billede ved venstre kant). Herefter blot til afslutningsmiddagen på Restaurant Bolsterbjerg i Almindingen. Menuen kan ses her. f2000-8aMens vi spiste kom søndagens eneste byge. Herefter kørte vi samlet til færgen.
Deltagerprisen var 1200 kr fra fredag incl. færge frem og tilbage til Ystad (børn fra 3 til 12 år: 600 kr). For bornholmere eller andre, der allerede befandt sig på Bornholm, var prisen 700 kr, altså uden færge. Børneprisen var også her 600 kr. Der deltog 247 deltagere på fællesturen 2000. Det var betydelig mere end arrangørerne havde forventet.
Vejret: Fredag nat på Hammershus var rigtig dejlig med måneskin, lun luft og vindstille. Det regnede da vi slog øjnene op lørdag morgen, men da kolonnen startede var regnen holdt op. Inden vi nåede til Rytterknægten silede regnen dog ned i stride strømme. f2000-9Regnen holdt ved indtil vi kom ud fra besøget på bilmuseet. Resten af dagen og søndag formiddag var det opholdsvejr, men solen så vi ikke meget til. Der kom en byge mens vi spiste afslutningsmiddagen. Solen brød først frem da vi holdt ved færgen i Rønne. Se TN nr. 8-1999, 2-2000, 3-2000 og 4-2000.

Lidt mere om turen:
Årets fællestur adskilte sig noget fra turene de andre år idet alle, der ikke boede på Bornholm nødvendigvis måtte benytte en færge til og fra øen. De fleste foretrak at benytte sig at arrangementets tilbud om at tage til Bornholm via Ystad. Der var desuden arrangeret en slags fælleskørsel fra BellaCenteret på Amager hvorfra der var afgang kl. 16.30. Derefter gik turen over den nye Øresunsbro til Sverige. Efter betalingsstedet på sverigessiden blev der et opsamlingsstop hvorefter turen bl.a. gik gennem Trelleborg og ad Skånes sydkyst til Ystad, hvor vi ankom omkr. kl. 18.30. Planmæssig afgang for færgen var kl. 19.15, så der skulle være god tid til at få fat i en billet. Efter to en halv times afslappende sejlads kunne vi sætte hjulene på den Bornholmske asfalt. Vores mål denne aften var Hammershus, som skulle besøges i mørke. Da vi nåede ud til parkeringspladsen og sidste mand havde slukket lyset; så var der mørkt. Bulder hamrende mørkt. f2000-31Der var nu ingen grund til at fortvivle idet naturvejledere, som skulle fortælle om Hammershus, havde arrangeret det med petroleumslygter, som man kunne tage med på borgen. Der er vidst ingen af de, som var på Hammershus den aften, som ikke har syntes, at det var en storslået oplevelse. Naturvejlederen var en ganske fremragende fortæller og efterhånden som fuldmånen gled over himlen og stjerneskud viste sig her og der, bredte der sig en stemning, som var meget speciel. Den afsluttende “ildspåsættelse” af manteltårnet var et flot punktum på en dejlig oplevelse på Hammershus.
Derefter var der bare at få hastet til Vandrehjemmet i Gudhjem og få indlogeret sig. Det sidste gik der for nogle en rum tid med, så det var hen på de små timer inden øjenlågene kunne lukkes. Vandrehjemmene på Bornholm bærer i nogen grad præg af de mange lejrskoler, der igennem mange år har besøgt Bornholm. Rummene er mindre og nogle fandt sengene for korte. I det store hele blev forholdene dog taget med godt humør. Lørdag morgen så ikke for spændende ud idet det regnede. Første pausested var Rytterknægten i Almindingen. På Rytterknægten står et tårn: Kongemindet, som man kan klatre på i og få en god udsigt over hele Bornholm; altså hvis det ikke havde regnet. Næste pause var ved Åkirkeby bilmuseum. f2000-20Da vi nåede frem regnede det om end endnu mere, men holdt pludselig op. Der kom herefter ikke mere regn den dag. TV2’s regional TV var på pletten og fik optaget nogle minutter. Museet rummer biler, motorcykler, radioer samt mange spændende ting, som har med vedligeholdelse af alt dette at gøre. Museet er privatejet. Efter bilmuseet gik turen sydpå til Slusegården, som bl.a. er en gammel vandmølle. Desuden er der et såkaldt ørredhus fra ca. 1850. Møllen er funktionsdygtig men det kniber med tilstrækkelig vandtilgang om sommeren. Slusegården befinder sig desuden i det geografiske punkt, nemlig 15 østlig længde. Det er den længdegrad den danske, og centraleuropæiske, tid er fastlagt efter. Sagt med andre ord; befinder man sig på 15 østlig længde er soltiden og “ur-tiden” ens. På turen rundt på området fulgtes vi med et par guider (vi var i to hold), som kunne berette om stedet samt om de botaniske særheder på dette sted. Næste pause var spisepausen på Røgeriet I Svaneke.
Her stod menuen på: – “Sol over Svaneke”, som består af røget bornholmer med æggeblomme, purløg, radiser og groft brød med salt – Røget makrel med kartoffelsalat – Kold buffet med brød og div. pålæg . Vi var igen opdelt i to hold således, at det ene hold var på byvandring med guide mens det andet spiste. Vi sluttede lørdagsturen af med et besøg i Østerlars Rundkirke. Her var også en fortællende guide, som kunne berette om Rundkirkens fortid. Efter Østerlars var der bare den korte vej tilbage til Gudhjem. Ved aftensmaden var vi rent faktisk opdelt i fire hold idet vi spiste to steder nær vandrehjemmet. Menuen var: Skinkeschnitsel med hvid sovs og hvide kartofler. Kogte grøntsager og salat. Derefter vaffelis. Om aftenen nød de fleste en rolig aften (uden regn). En trubadur, der underholdt med sang og guitar skabte en rigtig god stemning på vandrehjemmet. Alt i alt en hyggelig aften.

f2000-22aEfter at have fået morgenmad og have pakket sine grejer, kunne vi kl. 10 drage af sted mod søndagens første pausested, det nyindviede oplevelsescenter: NaturBornholm. NaturBornholm ligger på Klintebakken syd for Åkirkeby. Det er med sine 3800 kvadratmeter det største byggeri på øen siden Hammershus. Centeret danner rammen om information om Bornholms historie, geologi, natur og meget mere. Igen var vi i to hold og blev af en naturvejleder igen underhold på smukkeste vis. Denne gang i særlig grad om Bornholms undergrund. Der var lejlighed til at se de forkastninger, som løber gennem området. Fårene på overdrevet stiftede vi også bekendtskab med. Inde i bygningen blev geologien præsenteret ved praktiske eksempler og på en let forståelig måde. Sidste begivenhed om søndagen var afslutningsmiddagen på Restaurant Bolsterbjerg i Almindingen. Menuen var bl.a. en lokal specialitet: Salte stegte sild med bløde løg, rødbeder og sennep – Saltet skinke – Frikadeller med rødkål – Kylling – Salatbuffét – Ostebord med druer og butterdejskiks – Desuden frugtsalat. En rigtig god middag. Mens vi spiste kom søndagens eneste byge. Efter middagen var der bare turen til færgen i Rønne. Det var nu faktisk rigtigt lækkert vejr med sol og varme.

Resultatet af spørgeskemaet:
Det gennemgående træk i besvarelserne er, at alle var begejstrede for de mange guider og det, de kunne fortælle om pausestederne. Særlig fredag aften på Hammershus syntes utrolig mange var en storslået oplevelse. Tidligere års bemærkninger om for korte pauser udeblev i år, men en del brød sig ikke om at spise i hold. Den sene indkvartering var også genstand for negative bemærkninger. Dette samt vejret, som ikke var helt optimalt, kan dog ikke tilsløre det faktum, at mange har været utrolig imponeret over arrangementet, specielt de som var med på en fællestur for første gang. Antallet af førstegangsdeltagere var det største nogensinde, nemlig 55%.

Arrangørgruppens bemærkninger til evalueringsskemaerne var herefter følgende:
Under planlægningen af fællesuturen var vi meget opmærksomme på prisen for at deltage i arrangementet. I arrangørgruppen er vi blandt andet to familier som jævnligt tager til motorcykeltræf i det øvrige Danmark, så vi ved hvor dyrt det er at rejse til øen. Derfor blev der fastsat en maksimumpris som der blev planlagt efter. Det var vores overbevisning at turen ikke skulle være på “business class”, men derimod på et rimeligt prisniveau som flertallet havde mulighed for at betale.
Gudhjem Vandrehjem kunne tilbyde den laveste pris, desuden ville vi gerne bo i Gudhjem som er en af de meste idylliske byer på øen. Vi indså dog at Gudhjem Vandrehjem ikke havde helt den samme standard som nogle af de andre vandrehjem som var benyttet ved de foregående fællesture. Men de andre overnatningssteder på øen var langt dyrere, så derfor faldt valget på Gudhjem Vandrehjem. Vi diskuterede hvor mange deltagere vi kunne forvente. De fleste regnede med ca. 100 personer, en enkelt var dog så optimistisk at han gættede på 150 personer. Derfor var vi meget overvældede da 247 personer tilmeldte sig. Vi erfarede dog senere at det er meget svært at servicere en så stor mængde turdeltagere.
Kørslen fra Rønne havn til Hammershus fredag aften forløb ret kaotisk da det ikke lykkedes os at få samling på kolonnen, hvilket bevirkede at hjælpekørerne havde problemer med at nå frem til deres poster.
Det var besluttet at give turdeltagere en lidt anderledes oplevelse ved at arrangere en rundvisning på Hammershus sent fredag aften, hvilket medførte at det blev meget sent inden vi nåede til Gudhjem. Desuden tog det alt for lang tid for os at indkvartere 247 personer hvilket deltagerne forståeligt nok var utilfredse med.
Et andet kritikpunkt var den manglende mulighed for fælles spisning lørdag aften, da vandrehjemmet desværre ikke rådede over et lokale der var stort nok til at rumme os alle på en gang. Set i bakspejlets klare lys havde det været bedre at finde et lidt dyrere overnatningssted med bedre og større faciliteter til cirka 250 personer. Disse erfaringer vil selvfølgelig blive taget til efterretning ved planlægning af fremtidige fællesture.
Arrangørgruppen takker samtlige deltagere i fællesutur Bornholm fordi I mødte så talstærkt frem og skabte den hyggelige og venlige stemning som er kendetegnet for fællesturene og dermed gjorde det til en stor oplevelse at være med til at arrangere denne fællestur.
Lars Sørensen, Jan Poulsen, John Lund, Verner Sørensen, Svend Gammelgård, Jørgen Johansen og Richard Andersen.

2001 – Kronjylland –

2001alleTuren var arrangeret af Kai Andersen, Herlev. Udgangspunktet var feriecenteret: Søhøjlandet i Gjern, øst for Silkeborg. Overnatningen var i 6-pers. lejligheder placeret i en slags klyngebebyggelse. Det var ret store lejligheder med særdeles god plads til alt vores habengut. Der var mange deltagerne, der havde benyttet sig af muligheden for at købe en turtrøje, som med turens logo var blevet fremstillet til turen.
Selv om det var noget tåget om morgenen da vi startede på vores tur viste vejret sig dog resten af turen heldigvis fra den pæne side med sol og omkr. 25° i skyggen. Efter et kort stop ved Fussing Sø nåede vi frem til den første længere pause, som var på Danmarks Saltcenter i Mariager. Her kunne vi efter en introduktion ved medarbejder Martin Poulsen tage med mineelevatoren den lange vej ned i dybet, hvor en rigtig saltmine var rekonstrueret. Her var der også biograf med film om alt vedr. salt. Vel oppe på overfladen igen var der en del, der benyttede sig af muligheden for en tur i dødehavsbasinet med en saltkoncentration på 30%. En spændende og varm oplevelse. I sydehytten blev der fortalt om saltsydning i fordums tid. Tak til Helle Sørensen for et godt arrangement på Saltmuseet.
f01-1994Efter halvanden times tid kunne vi via Mariagers toppede brosten drage videre til frokosten i Bjerregravhallen. Her havde byens idrætsforening været på banen og smykket byen med en flagallé. Et flot syn og en fin gestus over for os. Der var dejligt svalt og god plads i hallen, hvor vi spiste. Maden var superb og rigelig og deltagernes mening var, at det var alle tiders frokost. Tak til “fiskemand” Kaj Jespersen og hans stab for en fin frokost. Menuen var: Hvide og røde marinerede sild, Karrysalat
Lune hjemmelavede frikadeller med rødkål. Gyros marinerede kylling fillet. Leverpostej med rødbeder og champignon. Kold kartoffelsalat. Marineret pastasalat. Rugbrød. Røget laks med asparges. Gravad laks med dressing. Brie Ost.

Med fyldte maver kunne vi køre videre til vores sidste seværdighed: Elmuseet ved Tange Sø. Her blev vi budt velkommen af Birthe Munck Petersen og kunne derefter tage området i øjesyn. Der er utrolig meget at se på i området, og der var nok heller ingen, der nåde det hele, men der var mange interessante opstillinger, som man kunne afprøve og pille ved. I virkeligheden er stedet en kombination af et museum og en elproducerende elværk, idet vandkraften stadig bruges til elproduktion.
f01-2024Så var det bare om at komme tilbage til Søhøjlandet og for mange at få smidt kludene og få kastet sig ud i alle legesagerne i det indendørs vandland. Senere på aftenen samledes alle i restauranten, hvor menuen var følgende: Forret: Rødtungeroulade med sauce verte. Hovedret: Kalkunbryst med asparges. Sukkerglaseret skinke. Oksetyndsteg. Flødekartofler. Bagte kartofler med kryddersmør. Stor salatbuffét med dressinger. Diverse brød og smør Dessert: Fløderand med kirsebærsauce. Kaffe og te.
Køge MC havde begunstiget fællesturen med en række spons-gaver, som blev uddelt til værdig trængende. Der var gaver til den længstkørende samt til den, der først havde tilmeldt sig turen. Desuden til den mest rene motorcykel og det modsatte. Alt i alt en fin aften hvilket også fremgår af besvarelserne på afkrydsningsskemaerne.
Søndag morgen var første rast på herregården Thomadsminde. Derefter videre til MCTC-campen. Turen sluttede på Gl. Estrup, hvor der var adgang til Landbrugs- og Herregårdsmuseet. Vi fik en kort orientering inden vi startede på vores rundtur. f01-2034Landbrugsmuseet var det mest interessante med mange spændende effekter og interiører fra tidligere tider, bl.a. et sæt komplet landmandskøkkener anno 1988, 1888 og 1788. En omfattende maskinpark med traktorer, mejetærskere og andre landbrugsmaskiner manglede heller ikke. Efter disse oplevelser kunne vi sætte os til rette i restauranten: Spisestedet, hvor vi fik dette: Hovedret: Helstegt svinebørbrad med ærter, ribsgelé, surt og hvide kartofler og champignonsauce. Til retten severdes én øl eller vand. Dessert: Desserttallerken med kage, frugt og is. Til desserten serverdes kaffe og te.
Her fik alle lejlighed til at udfylde det vedlagte spørgeskema og til at spekulere lidt over weekendens oplevelser. Deltagerprisen var 1200 kr fra fredag (børn fra 4 til 13 år: 1000 kr). Der var mulighed for at deltage uden overnatning. For dette var deltagerprisen 775 kr og 600 kr for børn. Deltagerantalllet på fællesturen 2001 var 121. Fællesturens vejr startede med tåge indtil første pausested. Derefter fint dansk sommervejr med sol og temp. omkr. 25 grader. Søndagen startede med sol, men hen på dagen blev det efterhånden overskyet. Mange oplevede en del regn og torden på hjemturen. Se TN nr.2, 3 og 4 2001.
f01-2016Resultatet af spørgeskemaet:f01-2030
Generelt har deltagerne været ovenud tilfreds med Kronjyllandsturen. Specielt stor tilfredshed har der været med maden. Der var ikke en eneste, der for nogen af måtiderne havde noteret i rubrikken: Lidt for ringe. Der var 23 personer (21%) med på en fællestur for første gang. Det er noget mindre end de tidligere år. Der en nogle, der har noteret, at der er for lidt tid på pausestederne.

2002 – Oldtidstur i Vejle Ådal og omegen –

F02-03F02-11Turen var arrangeret af Bjarne og Joan Skau Hansen, Fredericia. Vandrehjemmet i Billund var det samlende midtpunkt begge dage. Samtlige værelser var 4-sengs værelser og pænt store. Værelserne befandt sig i stueplan og 1. sal med direkte adgang til det fri. I tilmeldingsprisen var inkluderet lån af sengelinnet, som man derfor ikke behøvede at medbringe.
Der var lagt op til det bedst tænkelige vejr for fællesturen, som blev gennemført i strålende sol og omkr. 28° i skyggen. Første pause var ved Egtvedpigens grav ved Egtved. Derefter et besøg i Tørslind Grusgrav med de mange skulpturer af Robert Jacobsen.
Så videre til Sandvad Sognegård til frokosten, som var Kinesisk risret m/svinekød med kokos, rosiner, ananas, hakkede rødbeder, revne gulerødder, karrysauce, brød. Spørgeskemaet blev her uddelt således at alle havde god tid til at besvare de mange spørgsmål. Herefter kørte vi den korte vej til Givskud ZOO, hvor rundturen på området foregik med bus. Herefter tilbage til vandrehjemmet og aftenens menu, som var: Buffet med steg fra okse, lam og kalkun. F02-07Div. kartofler, rødvins + bearnaise sovs, salat, brød. Derefter frugtsalat med råcreme samt kaffe/te.
Søndagens første pause var ved Engelsholm Slot. Derefter til Jelling hvor der bl.a. var adgang til museet: Kongernes Jelling. Fællesturen sluttede på Munkebjerg Hotel hvor vi fik: Glaseret skinke, fløde kartofler, salat, flutes. Derefter Is med chocoladesovs samt kaffe/te.
F02-13Deltagerprisen var 900 kr fra fredag (børn fra 2 til 12 år: 600 kr). Der var mulighed for at deltage uden overnatning. For dette var deltagerprisen 600 kr og 300 kr for børn. Deltagerantalllet på fællesturen 2002 var 110. Fællesturens vejr var som nævnt præget af sol og høje varmegrader. Der var mange, der svedte bravt. Se TN nr.2, 3 og 4 2002.

F02-19Kommentarer til afkrydsningsskemaerne
Der var udbredt tilfreds med Oldtidsturen. Specielt stor tilfredshed var der med besøget i Givskud ZOO samt de to hovedmiddage. Der var også særdeles stor tilfredshed med Billund Vandrehjem, som vel nok også er et af Danmarks flotteste. Overraskende nok syntes de fleste af deltagerne at deltagerprisen passende. F02-25Kritikken var sparsom, men bl.a. kunne man godt tænke sig lidt bedre/mere omtale af fællesturene i TN. Der var også nogle, der savnede turtrøjerne, i stil med de, der kunne købes i 2000 og 2001.

2003 – Sydvestsjælland –

f03-10Turen var arrangeret af Kai Andersen, Herlev. Overnatning begge dage var på Skælskør vandrehjem, som er rigtig flot og moderne og ligger skønt i skoven ned til Skælskør Nor. Værelserne var store og var i tre bygninger i stueplan. Alle værelser med direkte adgang til det fri. Som noget nyt var der efter middagen lørdag aften sørget for musikalsk underholdning.
Første etape førte os frem til Korsør Flådestation hvor Corvetten Olfert Fischer, et standard flex skib samt et skib specielt beregnet til bekæmpelse af olieforurening blev besigtiget. Flådestationen havde stablet et rigtig fint arrangement sammen med lysbilledeforedrag og frokost bagefter, som var særdeles fin med lune retter. Alt i alt en interessant og fin oplevelse.
f03-12aSå videre til Tystrup Sø med en mindre pause ved kaffevognen (belledet herunder til højre). Videre til havnen i Karrebæksminde hvor bl.a. ishuset blev besøgt flittigt Derefter ad kystvejen tilbage til Skælskør Vandrehjem. Aftenens menu var Oksefilet med dijonsennep, sort pebber/sky sauce, råstegte kartofler samt 3 slags garniture. Dessert: Fransk mandeltærte med frisk frugt og rørt is. Senere underholdt Lars Nyboe med sit enmands orkester.
Søndagens første etape var kun den korte vej til havnen i Skælskør. Herefter steg vi om bord på turbåden: Skjælskør V, som sejledes os en tur ud på Skælskør Fjord. Efter tilbagevenden til havnen steg vi om bord på veterantoget som kørte os ud til Tjæreby hvor kaffevognen stod klar. Efter at være kommet tilbage til Skælskør tog vi en længere afstikker ud i området omkring Skælskør og endte til sidst ved Restaurant Sommerlyst, hvor vi fik frokost med 2 slags sild, Fiskefilet, Æg med rejer, Roastbeef, Lun leverpostej, Tarteletter med høns og asparges, Ost med druer samt Frugttærte med creme fraice.
f03-14Deltagerprisen var 850 kr fra fredag (børn fra 2 til 12 år: 650 kr). Deltagerantalllet på fællesturen 2003 var 90. Turen blev afviklet i flot sommervejr. Om lørdagen lidt blæsende, men varmt og solrigt med omkr. 25° i skyggen. Om søndagen var det lidt varmere og nærmest vindstille. Se TN nr.2, 3 og 4 2003.
f03-16aFællesturen modtog en mængde sposorgaver, som blev uddelt ved middagen lørdag aften. Vi siger tak til alle disse firmaer og enkeltpersoner (se herunder):
EDC-mæglerne, Vallensbæk, Jens Olsen: 4 muleposer. BMW Toftlund: 1 liter Motorrens. Citröen, Grenå: 4 liter olie og 2 fl. rødvin. Frankies MC-Center, Randers: 2 skivebremselåse og 4 T-shirts. Interflora, Tystofte: Glasvase. Flemming Wagner og Maria Nyboe: Jumbobog, Piskeris m.m. Vandrehjemmet i Skælskør: 2 fl. god rødvin og 4 likørglas. IPS Pressenning Service: 10 T-shirts, 1 lille rygsæk, 1 stor paraply og 7 kuglepenne. Lillianf03-42 Hansen’s hjemmesystue: 4 børne T-shirts. Vordingborg MC: MC-Garage (overtræk). Flemming Noe: 2 dåser kædespray og 2 dåser polish. T-shirt fra butik i Skælskør.

Kommentarer til fællesturen
Arrangøgruppen for 2003 valgte at undlade de afkrydsningsskemaer, som siden 1996 har været fast bestanddel ved afslutningsmiddagen. Grunden til dette er flere. Det er efterhånden begrænset med nye oplysninger disse kunne tilføre fællesturarrangementet. De skiftende arrangører har efter bedste evne forsøgt at spore turene ind efter de generelle ønsker. Efter turen har det været et meget omfattende og tidsrøvende arbejde at bearbejde oplysningerne på disse skemaer. En savn er det dog at vi med manglen af disse skemaer ikke umiddelbart har mulighed for at finde frem til nye folk, som kunne tænke sig at blive hjælper på den efterfølgende tur. Derfor skal der her lyde en opfordring til at gi’ sig til kende hvis man ku’ tænke sig at gi’ en hjælpende hånd. En opfordring Kai Andersen også kommer ind på i fællesturfilmen vef03-47d afslutningsfrokosten på Restaurant Sommerlyst. Arrangør- og hjælpekørergruppen siger hermed tak til alle de, som fulgte og bar ved dette års tur.

f04-022004 – Vendsyssel –

Turen var arrangeret af Flemming Noe og Kai Andersen. Overnatningsstedet begge dage var Sæby Ferie og fritidscenter (vandrehjemmet). 1. etape gik mod Tuen – Ørnereservatet, hvor der var en helt speciel oplevelse med sus i og med luft under vingerne. Etape 2 var den nærmeste omvej på små 40 km, inden frokosten blev indtaget et lille stenkast fra Ørnereservatet; på Tversted Kro. Derefter kunne man drage videre mod Rudbjerg Knude Fyr på dagens 3. etape. Rudbjerg Knude Fyr er godt i gang med at sande til, og sandflugtsmuseet, som havde til huse ved fyret, er som følge heraf blevet lukket. 4. etape var forholdsvis lang – ca. 65 km. På denne etape kom man gennem Hundelev, Vrejlevkloster, Vrejlevkirke, Tårs og videre til Sæby. f04-09Lørdag aften spistes der på Sæby Fritidscenter i samlet flok, hvor menuen var en 2 retters menu bestående af revelsben, bagte kartofler med tilbehør. Derefter rombudding med kirsebærsovs. Søndag var alle igen friske og kl. 09.45 kunneman starte på søndagens 1. etape, som gik til Voergaard Slot. Her var der rundvisning med guide. Voergaard slot er en af Danmarks smukkeste renæssancebygninger opført omkring 1580. Nordfløjen, hvor blandt andre Stygge Krumpen levede, er langt ældre. Søndagens 2. og sidste etape førte os lidt mod syd, igennem naturskønne områder (som sædvanlig), og vi havnede til slut på Sulsted Kro – hvor afslutningsmiddagen ventede. Menuen var rigtig fin med lammekølle, glaseret skinke, flere slags kartofler og en masse tilbehør. Derefter 4 forskellige is-desserter og kaffe bagefter. Synd at nogle måtte køre uden at få det hele med.
f04-11Deltagerprisen var 800 kr fra fredag (for alle over 12 år); 600 kr for børn 4 til 12 år. Der var ingen særskilt pris for lørdag-morgen-deltagere. Deltagerantallet på fællesturen 2004 var 84. Lørdagen startede med vekslende sol, skyer og regnbyger; de sidste var vi dog heldige at køre uden om, men flere steder var vejen sjask våd efter kraftige byger. Det blæste en del om lørdagen, men vinden løjede stort set helt af om aftenen. Temperaturen var hele weekenden moderat med omkr. 20 grader om dagen. Søndag var der lidt mere sol og ingen byger, men blæsten havde tiltaget en anelse.

f04-14

Tilbage til tidligere ture.

Videre til næste tur.

Top