Ukraine

Last Updated on 1. maj 2023 by thrust

Hvis man ønsker at støtte Ukraine, så er der flere muligheder – her er tre af dem.


Det Ukrainske konsulat i Aarhus har startet en indsamling for at kunne levere 20.000 sæt vinteruniformer i bedste NATO kvalitet. Pr 1. februar 2023 har danske donorer tilvejebragt udstyr til 15.000 Ukrainske frontsoldater via Konsulatet. En pakke består af 17 dele professionel beklædning som er godkendt af Ukraines Forsvarsministerium, herunder en vinter M65 uniform, Combat støvler, Arktisk sovepose og meget andet. Udstyret sendes via Danmark til Ukraine i dialog med Forsvarsministeriet om støtte til transport og koordination med de ukrainske myndigheder.


Bevar Ukraine er en uafhængig dansk humanitær non-profit organisation, som har til formål at yde humanitær hjælp i Ukraine og at støtte flygtninge. Organisationen arbejder for fattigdomsbekæmpelse og styrkelse af civilsamfundet. Bevar Ukraine støtter FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Bevar Ukraine blev stiftet i 2014 af ukrainere bosiddende i Danmark, da konflikten oprindeligt startede. Fokus var at sende nødhjælp til de østlige dele af Ukraine, primært til hospitaler og børnehjem. Organisationen voksede eksplosivt da krigen for alvor brød ud d. 24. februar 2022 og er i dag en væsentlig humanitær non-profit organisation, som yder livreddende hjælp.

Donation er fradragsberettiget. Ønsker man skattefradrag, så skal man oplyse sit CPR-nummer. Organitationen vil herefter oplyse ens donation til SKAT. Man kan således ikke selv indberette donationen.


Hjælp UNHCR med at hjælpe familier, der har mistet deres kære eller deres hjem som følge af krigen i Ukraine – og som nu er tvunget på flugt. Samtidig har vinteren bidt sig fast i Ukraine, og den kan være barsk med minusgrader ned til 20 graders frost. Uden husly, varme tæpper, gas og mad kan den være livstruende. Millioner af børn og voksne er på flugt inde i landet og hjem og bygninger er blevet ødelagte og sønderskudte.

Donation er fradragsberettiget. Ønsker man skattefradrag, så skal man oplyse sit CPR-nummer. Organitationen vil herefter oplyse ens donation til SKAT. Man kan således ikke selv indberette donationen.

Top