God ladestil

Last Updated on 22. juni 2021 by thrust

Forøg chancerne for at kunne lade ved hurtigladerne og gør brug af god ladestil

Hvad kan man selv gøre for at forøge sine chancer for at kunne lade ved næste ladestop ved hurtigladere?
NB: Teslas Superchargere omtales ikke idet de for det første kun kan benyttes af Tesla og for det andet at Tesla har sit helt eget regelsæt for brug af Superchargere.

  1. Om muligt – så vælg fortrinsvis ladere, der står i klynger. I Danmark kan det være Powered by E.ON Drive & Clever eller Ionity.
  2. Vælges en enlig lader, så vælg en, der ikke er for langt fra andre ladere således at man har en backup rimelig tæt på. Vælger man at stile efter en ensomt placeret lader – langt fra andre, så er det bedst hvis man ikke har alt for travlt.
  3. Åbn gerne flere opladnings-apps for at se om laderen er optaget. I Plugsurfing-appen kan man se hvor længe det er siden at ladestanderen har været benyttet. Er det til eksempel 5 dage siden – så er der bedre chancer for, at den er ledig når man ankommer end hvis det kun er 10 min siden laderen blev benyttet. Den sidste kunne tyde på, at den er meget benyttet og derfor oftere vil være optaget.
  4. Stol ikke for meget på online-oplysninger om optagede eller frie ladere, som man kan få vist i mange lade-apps. Ofter er disse oplysningen en del forsinkede og afspejler ikke nødvendigvis de faktiske forhold. Mens man lader kan man til eksempel brugen tiden på at tjekke dette på ens ladeapps.
  5. Undlad at satse på ganske få restkilometer når den ønskede lader er nået. Bilen bruger måske mere end forventet p.g.a. modvind, temperatur eller andre ydre forhold.
  6. Hent appen: NeedToCharge. For Android eller til Iphone. Med denne app kan man anonymt sende en besked til en bilist ved hjælp af bilistens bils nummerplade – typisk til en bilist, som har sin bil holdene ved en lader, som man ønsker at benytte – f.eks. hvis bilen ikke lader mere og derfor egentlig kun holder og spærrer.
  7. Alternativt kan man sætte sit telefonnummer under lade-klappen på bilen.
  8. Hvis der holder en bil og lader, så tjek lige om den skulle være færdig. I nogle tilfælde vil man kunne fjerne stikker fra bilen og flytte stikket over på sin egen bil. Se også efter om ejeren har noteret sit telefonnummer under klappen til ladestikket.
  9. Når man placerer sin bil ved ladestanderen så hold – om muligt – på en måde i forhold til ladestanderen, at der er plads til at der kan være en ekstra bil ved standeren – i de tilfælde man vil overdrage stikket til den næste eller én der ønsker at benytte AC43 eller CHAdeMO-stikket.
  10. Gå tilbage til din bil når den har nået 80% opladning, som for mange biler er det sted hvor ladeeffekten dropper mærkbart. Dette er særlig vigtigt for stærkt belastede ladesteder som f.eks. Povered by E.ON Drive & Clever syd for Fredericia hvor lørdag om sommeren er den stærkest belastede ugedag idet denne dag er skiftedag i sommerhusene.
Top