Hvis du vil købe en Tesla

Last Updated on 27. marts 2023 by thrust

Henvisningslinks ved køb af en ny Tesla er vendt tilbage

Som ejer kan man selv og ens ven optjene kreditter, hver gang man bringer en ny ven eller et familiemedlem ind i Tesla-fællesskabet — man optjener selv henvisningskreditter, og ens ven optjener købskreditter. Forudsætningen at deltage i dette henvisningsprogram er, at man selv eller ens ven har afgivet en bestilling via et henvisningslink efter den 27. marts 2023.

Vigtigt:
Tesla skriver:“Henvisningslinks skal deles fra en person til en anden og ikke udsendes massevis på offentlige platforme. For at være helt tydelig, er kommercialisering, reklame, massedistribution, salg eller betaling eller tilbud af incitamenter til brug af henvisningslinks ikke passende, og vi respekterer ikke henvisningslinks, der er forbundet med adfærd, der overtræder disse vilkår og betingelser. Kunder, der har overtrådt en Tesla-politik, diskvalificeres fra dette program”.

Se mere på Tesla’s hjemmeside.

Historie: Tesla fjernede pr. 18. september 2021 muligheden for at benytte sig af de såkaldte henvisningslink (referral-link). Det var såedes ikke længere muligt at bestille sin nye Tesla ved hjælp af dette og derfor heller ikke længere muligt at modtager gratis Supercharger strøm for nye Tesla-ejere. Grunden til dette skridt har Tesla ikke oplyst noget om, men det er sandsynligvis på baggrund af en kost/benefit analyse. Nedenstående med småt skal derfor betragtes som historie.

Alle, der ejer en Tesla havde et såkaldt henvisningslink (referral-link). Det er egentlig bare en hjemmeside, der var knyttet til en Tesla-ejer. Hvis man bestilte en Tesla før 18. sep. 2021 kunne man benytte en anden Tesla-ejers henvisningslink, og få 1.500 km gratis strøm fra Tesla’s SuperChargere. Det var både den, der havde henvisningslinket og den, der bestilte en ny Tesla, der fik 1.500 km fri strøm. Så det var win-win. De 1.500 km svarede til 375 kWh eller 250 Wh/km.

Der var ingen ulemper forbundet med at bestille via et henvisningslink og man kunne afbestille bilen som hvis man bare havde bestilt bilen direkte via Tesla’s hjemmeside. De, som havde glemt at bestille Tesla’en via dette link, ville nok ærgre sig i godt stykke tid herefter.

Prøvetur

Ønskes en prøvetur i en Tesla, så kan den bestilles på Tesla’s hjemmeside. Så vil man efterfølgende blive kontaktet og få nogle forslag til dag og tidspunkt.

Tesla konto

Hvis man står for at skulle købe en ny eller brugt Tesla, vil det være hensigtsmæssigt på forhånd at oprette en konto på Tesla’s hjemmeside, hente Tesla-appen til sin telefon samt tilknytte sit betalingskort. Man bliver desuden bedt om at gi’ sin bil et navn, hvilket dog er valgfrit. Langt de fleste Tesla-ejere har navngivet sin bil og det kan godt være at det navn man vælger allerede benyttes af en anden Tesla-ejer, men det betyder ingenting.

Top