Intro til Tesla model 3 SR+ MIC

Last Updated on 16. januar 2022 by thrust

Tesla model 3 findes grundlæggende i 3 udgaver: en Performance (P), en Long Range (LR) samt en Standard Range Plus (SR+), som er den billigste at Teslas modeller.

I slutningen af 2020 besluttede Tesla, at forsyne en del af det europæiske marked med model 3 Standard Range Plus fra Teslas kinesiske fabrik i Shanghai. Hovedparten af Tesla’s model 3 produceres ellers i Fremont i Californien. Den vigtigste forskel på bilerne fra Fremont og bilerne fra Shanghai er batteriet. Bilerne fra den kinesiske fabrik er forsynet med et såkaldt LFP-batteri fra det kinesiske firma Catl. LFP er et lithium-jern-fosfat-batteri, og udmærker sig ved at være uden brug af kobolt. Batterierne i Teslas USA-modeller leveres fortrinsvis af Panasonic og muligvis også LG Chem.

Der ingen ydre forskelle mellem modellen fra USA og Kina, men har grundlæggende samme design som 2020-modellen fra USA. For at kunne skelne Tesla model 3 SR+ i den kinesiske udgave fra den fra USA betegner man gerne den fra Kina som SR+ MIC (Made In China) og den fra USA SR+ MIUS. Ønsker man vide om man står over for en kinesisk eller USA-bygget Tesla så fremgår det af VIN-nummeret (stel-nummeret) i forruden. Den kinesiske starter med LRW mens den fra USA starter med 5YJ.

Se Model 3 indtruktionsbog på dansk. – og på engelsk.

Top