Fejl på Ioniq

Ved alle biler kan der opstå fejl – også på Ioniq. I det følgende vil jeg løbende liste de fejl, jeg har og får kendskab til via min kontakt til andre Ioniq-kørere; hovedsaglig gennem de sociale medier.

Gearvælgeren virker ikke

Når fejlen opstår vil man opleve, at bilen ikke kan sættes i gear, men vedbliver at stå i P. Det røde lys ud for P på gearvælgeren er slukket – hvilket også gælder for D, R og N. Fejlen er en dårlig stelforbindelse i forbindelse med gearvælgeren og kan afhjælpes på Hyundai værkstedet ved at etablere en ekstra stelledning.
Uanset hvor man befinder sig henner når denne fejl opstår, vil man stå i en rigtig dårlig situation iden bilen er låst i P og derved ikke kan flyttes. Da jeg var ude for fejlen opdagede jeg tilfældigvis, at jeg alligevel kunne køre i bilen hvis jeg gjorde følgende: Jeg monterede min OBD2-dongle i diagnoseporten, åbnede EVNotify på min telefon og forbandt app’en med bluetooth til OBD’en. Herefter virkede gearene. Lukkede jeg app’en virkede gearene ikke igen. Se mere om EVNotify. Skal jeg være helt ærlig husker jeg ikke om det var EVNotify eller TorquePro jeg åbnede, men jeg mener det var EVNotify.

Bilen tapper 12V batteriet eller batteriet er dødt

Mere senere.

Bilen kan ikke lades op

Mere senere

Dørene kan ikke åbnes, f.eks. af mangel på strøm

Mere senere

Ladestikket vil ikke slippe bilen

Mere senere

Top